TR | EN
Bilişim Sistemlerimiz Artık Daha Güvenli! Güvenlik Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Hayata Geçirildi.
7.12.2021
Öne çıkan görsel

Bilişim Sistemlerimiz Artık Daha Güvenli!

 Güvenlik Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Hayata Geçirildi.

       5651 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun” gereğince kurumumuzun internet akışı ve veri izleri çeşitli korelasyon işlemlerine tabi tutulmaktadır. Bu işlemler ile internet akışında meydana gelebilecek siber tehditler, tespit edilebilmekte ve önlenebilmektedir.

       Yazılım, farklı kaynaklarından topladığı loglar ile ağımızda gerçek zamanlı güvenlik analizi yapmamızı, web tabanlı ara yüzü ile ağ ve sistem yöneticilerimiz için ayrıntılı raporlar oluşturulmasını, farklı tip ve düzeydeki saldırı girişimlerinin gerçek zamanlı olarak izlenmesini ve sistemin otomatik olarak tepki vermesini sağlayan gelişmiş özelliklere sahip bir Güvenlik Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi’dir.

       Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızca bu amaçla kurulumu gerçekleştirilen ve testleri tamamlanan SIEM ürünü, kurumumuzda hâlihazırda kullanılan güvenlik duvarı (firewall) ile bütünleşik çalışacak şekilde yapılandırılmıştır. Bu sayede siber tehditlere karşı 7/24 anlık ve otomatik olarak kurumumuzun sistemleri, siber tehditlere karşı çok daha güçlü bir noktaya gelmiştir.