Kurumsal E-posta
26.11.2021

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na, üniversitemiz e-posta sunucusunun çalışmadığı, üniversite dışında çalışmadığı veya akşam saatlerinde çalışmadığı konusunda zaman zaman şikâyetler gelmektedir. Mevcut durumda e-posta sunucularımızda herhangi bir problem veya kesinti söz konusu değildir. E-posta sunucularımız tüm dünyada 7/24, kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Şikâyete konu olan hataların kullanıcı bazlı olduğu görülmüş olup, bunlara yönelik aşağıda yazılmış olan hususlara dikkat edilmesi durumunda e-postalar ile ilgili problem yaşanmayacaktır.

·       Kullanıcı, e-posta parolasını değiştirdiği takdirde, kullandığı tüm cihazlardaki (cep telefonu, tablet, dizüstü bilgisayar)  e-posta uygulamalarında (Outlook, Netscape, Incredimail vb.)  belirlediği yeni parolayı girmek durumundadır.

·       Problemin devam etmesi durumunda  https://destek.ogu.edu.tr/  bağlantısından giriş yapılarak problem ile ilgili çağrı oluşturulabilir.

·       Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Sunucu ve İnternet Sistemleri Birimi ile iletişime geçilerek buradan destek alınabilir. Dâhili Telefon: 5245, 5246, 5247.