TR | EN
Üniversite Dışından Erişim İçin Ayarlar
25.03.2020

Corona virüs salgını sebebi ile personelimizin Üniversite dışından sistemlere erişimi daha önemli hale gelmiştir.  Bu süreçte kullanıcılarımızın sistemlerimize uzaktan güvenli erişilebilmesi için VPN sistemini kullanmaları gerekmektedir.  VPN ile erişim sağlandığında kullanıcı internete nereden bağlanırsa bağlansın sistemlerimiz ile arasındaki veri alışverişi kriptolanarak (şifrenelerek) gerçekleşecektir. Bu sayede uzaktan güvenli bir şekilde kurumla alakalı işlerini yürütebileceklerdir.

VPN bağlantısını gerçekleştirebilmek için kullanıcılarımız bilgisayarlarına VPN yazılını kurduktan sonra belirli bir prosedür uygulamaları gerekmektedir. Gerekli olan VPN yazılımı aşağıda verilen site adresinde bulunmaktadır. Her tür işletim sisteminde yapılması gerekenler resimli ve ayrıntılı anlatımı ile https://bidb.ogu.edu.tr/hizmetler/Sayfa/Index/15/esogu-virtualprivatenetwork-vpn sayfasında bulunmaktadır. Kullanıcılarımız bu sayfadaki adımları gerçekleştirerek VPN bağlantısını sağlayabilirler.